En dag i en kiropraktor i Københavns liv

En dag i en kiropraktor i Københavns liv

Kiropraktoren i København er en mand, der har praktiseret faget i over 10 år. Han arbejder 8 timer om dagen og tager sit arbejde meget seriøst. Hans mål er at helbrede folk og hjælpe dem med at nå deres fulde potentiale, selv om det betyder, at han må tage fri fra andre aspekter af livet for at fokusere på at helbrede andre. I dette blogindlæg vil vi undersøge, hvad han laver i løbet af en gennemsnitlig arbejdsdag!

Hvad er en kiropraktor i København

En kiropraktor er en sundhedsperson, der beskæftiger sig med sygdomme i rygsøjlen, især lændesmerter. Kiropraktorer fokuserer på manuel terapi og udfører behandlinger, der er kendt som manipulationer, som er en form for passiv ledmanipulationsterapi. Kiropraktorer tilbyder også andre former for behandling, f.eks. øvelser og rådgivning om livsstil.

Læs mere om en kiropraktor i København her.

En dag i livet hos en kiropraktor i København

En kiropraktor i København har en meget travl dag foran sig, da han har patienter hele formiddagen og eftermiddagen. Han skal udføre manipulationer på sine tre første patienter, hvoraf den ene er ved at komme sig efter en skade, han fik på en vandretur i Grønland. De to andre har smerter på grund af alderdom, hvilket kan have en negativ indvirkning på deres livskvalitet ved at begrænse deres bevægelsesfrihed og forårsage søvnproblemer. Kiropraktorer arbejder ofte med folk, der har kroniske problemer eller skader, som ikke bare kan helbredes fra den ene dag til den anden!

Efter frokost kl. 12.30 vil kiropraktoren se en anden patient til et rutinecheck. Denne klients mor var blevet behandlet af ham, da hun var yngre, men har for nylig skiftet læge, fordi hendes nye forsikring ikke længere dækker behandling fra denne kiropraktor. Kiropraktorer adskiller sig meget fra andre sundhedspersoner, fordi deres behandlinger ikke kræver dyrt udstyr, hvilket betyder, at de ofte skal håndtere forsikringsselskaber, som ønsker, at de skal tage mere for deres ydelser!

Efter at hans checkup-patient forlader stedet omkring kl. 13.30 vil kiropraktoren udføre en sidste behandling på en klient, der lider af rygsmerter efter at være faldet af sin cykel, mens hun kørte på Københavns cykelstier. Kvinden havde gået til en anden læge, før hun blev henvist af sin arbejdskollega, men han havde ikke givet hende nogen lindring indtil videre, og det er blevet stadig vanskeligere for den unge kvinde at fortsætte med at arbejde i kundeservice – noget, der er afgørende for hendes jobsikkerhed. Heldigvis kan vores kiropraktor hjælpe med at lindre nogle af de uden at belaste hendes krop for meget.

Kiropraktorens sidste patient i dag ankommer omkring klokken fem, og han vil behandle denne unge mand, der lider af nakkesmerter efter at have spillet fodbold med sine venner. Kiropraktorer har altid meget travlt, fordi de ikke kun fokuserer på at behandle akutte skader, men også kroniske problemer, der kan påvirke folks liv!