Sådan finder du luftlækager med en blowerdoor-test

Sådan finder du luftlækager med en blowerdoor-test

Luftlækager kan være et stort problem i huse, og blowerdoor-test er den bedste måde at finde dem på. Luftlækager kan komme fra eksterne kilder som vinduer og døre eller interne kilder som kanaler og HVAC-systemer. Dette blogindlæg vil give dig en introduktion til blower door-test, så du kan se, hvordan det fungerer for dit hjem!

Hvad er en blowerdoor-test?

En blower door-test er en test, der udføres for at vurdere lufttætheden i dit hjem. Denne type test kan være meget nyttig, når du har brug for at finde ud af, hvor godt dit hjem er tætnet.

Blower Door-testen består typisk af at installere en stor ventilator i en udvendig døråbning, der er blevet forseglet med et lærred eller en anden form for teltning. Derefter vil blæseventilatoren skabe et overtryk inde i huset og pumpe luft ind i huset. Dette gentages derefter, men denne gang skabes der et undertryk inde i huset. Når blæseventilatoren gør dette, vil eventuelle utætheder i dit hus vise sig gennem forskelle i lufttrykket mellem disse to forskellige situationer, og det gør dem tydelige og lette at identificere. luftlækager i mit hus er nogle af de største måder at gøre mit hjem mindre effektivt på.

Hvordan fungerer en blowerdoor-test?

En blæserdørstest fungerer ved hjælp af en blæseventilator, der skaber et positivt og negativt tryk i dit hjem.

Når blæserventilatoren skaber et overtryk, presser den luft ind i dit hus og skaber samtidig et overtryk inde i det pågældende område – det svarer til, når du letter i et fly i stor højde eller kører op ad et bjerg med nedrullede vinduer. Når der er utætheder i dit hus, vil de vise sig gennem forskelle mellem disse to situationer, fordi luften udefra vil strømme ind i dem.

Det samme sker, men i omvendt rækkefølge, når blæsedørskontakten vender rundt, så den genererer undertryk i stedet for overtryk i områder med overtryk. I dette tilfælde vil der, hvis der er revner eller huller store nok, vil luften forlade dit hjem og gå udenfor.

Blower Door-testen er en meget effektiv måde at identificere områder i huset, hvor der er utætheder eller huller, hvor luften kan slippe ud fra inde til ude. Dette blogindlæg har givet dig en introduktion til blower door-test, så du ved, hvad det indebærer!

Hvilke fordele er der ved at udbedre luftlækager i dit hjem

Der er mange fordele ved at udbedre luftlækager i dit hjem

Ved at løse disse problemer kan du sikre, at blower door-testen er nøjagtig, og du får en bedre idé om, hvor godt dit hus er tæt, når der er overtryk indeni (som når du letter i et fly). Luft, der undslipper ud gennem revner eller huller, kan også være utroligt spild, især hvis det sker på grund af noget som et dårligt isoleret vindue – det er bare tabt energi! Du kan spare penge på varmeregningen ved at sikre dig, at dit hus forbliver tæt og ikke lækker varme udad med denne hurtige blower door-test.